Milli İstihbarat Teşkilatı’nın tarihe geçen takas operasyonu, sadece karşılıklı değişimi yapılan kişi sayısının fazlalığı değil, içinde yer alan isimlerin önemi açısından da büyük yankı uyandırdı. Takası yapılan her ismin ayrı bir hikayesi, ülkesi için ayrı bir önemi var.

### Evan GERSHKOVİCH
Dünya kamuoyunda adı sıkça duyulan Wall Street Journal muhabiri Evan GERSHKOVİCH, Rusya’da casusluk suçundan tutuklandı ve 19 yıl hapse mahkum edildi.

### Paul WHELAN
Eski deniz piyadesi Paul WHELAN, Moskova’da casusluk suçlaması ile tutuklandı ve ABD’ye teslim edildi.

### Alsu KURMASHEVA
ABD ve Rusya vatandaşı olan gazeteci Alsu KURMASHEVA, Rusya’da tutuklanarak ABD’ye iadesi yapıldı.

### Rico KRİEGER
Kızıl Haç çalışanı Rico KRİEGER, Belarus’ta gözaltına alındı ve idam cezasına çarptırıldı ancak Belarus Devlet Başkanı tarafından affedilerek Almanya’ya döndü.

### İlya YASHİN
Rus muhalif lider Aleksey NAVALNY’nin yakın müttefiki olan İlya YASHİN, yanlış bilgi yayma suçundan mahkum edildi ve Almanya’ya döndü.

### Vladimir KARA-MURZA
Putin’in muhaliflerinden Vladimir KARA-MURZA, devlete ihanet suçlamasıyla hapse mahkum edildi ve Türkiye’deki takas operasyonunda Almanya’ya döndü.

### Vadim KRASİKOV
Rusya Devlet Başkanı PUTİN tarafından terörist olarak adlandırılan Vadim KRASİKOV, Almanya’da bir muhalif savaşçıyı öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

### Artem ve Anna DULTSEV
Rusya Dış İstihbarat Servisi’nde çalışan karı-koca Artem ve Anna DULTSEV, Slovenya’da sahte pasaportla yakalanarak Rusya’ya teslim edildi.

Bu tarihi takas operasyonunda yer alan isimler, ülkeleri için önemli olaylara imza atmış ve farklı hikayelere sahip kişilerdir. Bu operasyon, uluslararası ilişkilerde ve istihbarat çalışmalarında önemli bir dönemeç olmuştur.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir