Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin milli teknoloji hamlesine destek vermek amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘4001 Ulusal ve Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği’ programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Program kapsamında lise ve üzeri öğrencilerin, mezunların ve girişimcilerin yurt içi ve yurt dışı bilimsel yarışmalara ve etkinliklere katılımlarının teşvik edileceğini belirten Kacır, Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek programa başvuru şartları ve detaylı bilgilerin ‘https://tubitak.gov.tr/4001’ internet adresinde yer aldığını açıkladı.

Program dahilinde yurt içinde düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için 100 bin TL’ye kadar destek verileceğini ve yurt dışında düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için ise 245 bin TL’ye kadar destek sağlanacağını belirten bakanlık açıklamasında, başvuruların bireysel veya takım olarak ‘http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr’ adresinden 30 Eylül 2024 tarihine kadar yapılabileceği vurgulandı. Program kapsamında malzeme desteği, yarışma/etkinlik başvuru/kayıt ücreti desteği, ulaşım desteği, iaşe/harcırah desteği ve diğer harcamalara ilişkin desteklerin verileceği ifade edildi.

Bakan Kacır’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da programın detaylarına ve başvuru sürecine ilişkin bilgilere yer verildi. Programın gençlerin beşeri sermaye gelişimine katkı sağlayacağına vurgu yapıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir