Venezuela’da siyasi kriz ve protestolar devam ederken, Elon Musk ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro arasında yaşanan söz düellosu dikkat çekiyor.

Elon Musk, Maduro’ya “Senin için geliyorum Maduro. Seni eşekle Gitmo’ya götüreceğim” şeklinde meydan okudu. Musk ayrıca Maduro’nun meydan okuma teklifini kabul ettiğini belirtti.

Musk, bir paylaşımında “Ben kazanırsam Venezuela’nın diktatörü olarak istifa eder. Eğer kazanırsa, onu Mars’a bedava götüreceğim” ifadelerini kullandı.

Maduro, Musk’ı hedef alarak “Kavga mı istiyorsun? Edelim o zaman. Elon Musk, ben hazırım” dedi ve “Senden korkmuyorum Elon Musk. İstediğin yerde savaşalım” şeklinde meydan okudu.

Ulusal Seçim Konseyi’nin Maduro’nun seçimleri kazandığını açıklamasının ardından, Musk, Maduro’yu ‘diktatör’ olarak nitelendirdi ve ABD DEA’nın 2020’deki uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasını hatırlattı.

Seçim sonuçlarına itiraz eden muhaliflerin düzenlediği protestolarda çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 16 olarak açıklandı.

Venezuela Savunma Bakanı, protestoları ‘darbe girişimi’ olarak nitelendirerek Maduro’ya desteklerini belirtti.

Tüm bu gelişmeler ülke içinde ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir