Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, SGK’nin Konferans Salonu’nda düzenlenen bir tanıtım programında yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı’nın emektarlarına daha iyi bir yaşam sunmak amacıyla kamu kuruluşları ve özel teşebbüslerle iş birliği protokolleri yaptıklarını belirtti. Aydın, pek çok alanda emeklilere yönelik indirim, kolaylık ve avantajlar oluşturduklarını ve emekliler.gov.tr adlı bir sitemizi hayata geçirdiklerini aktardı.

SGK Başkanı Raci Kaya da “Emekliler Yılı” kapsamında, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini ve bankaların da bu sürece hızlı bir şekilde dahil olduklarını söyledi. Bankalar adına konuşan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık, emeklilerin finansal ihtiyaçları için en uygun çözümleri sunmaya odaklandıklarını vurguladı.

Sağlık, Türkiye’de milli kart şeması TROY’un ikinci çeyrekteki işlem hacminin geçen yıla göre yüzde 1200 arttığını belirtti. Programda yapılan işbirliğiyle bankalar, banka/kredi kartı kullanan emeklilere özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkanı sağlayacak. İşbirliği protokolleri yapılan bankalar arasında PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank ve Akbank yer alıyor.

Programın sonunda bankaların temsilcilerine hediyeler takdim edildi ve aile fotoğrafı çekilerek etkinlik sona erdi. Bu işbirliği sayesinde emeklilere daha fazla destek sağlanması ve yaşamlarının kolaylaştırılması hedeflenmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir