Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile yaptığı telefon görüşmesinde Paris Olimpiyat Oyunları’ndaki ahlaksız gösterilerin infiale yol açtığını ve tepkilere neden olduğunu dile getirdi. İfade özgürlüğü adı altında insanlık onurunun ayaklar altına alındığını belirten Erdoğan, dini ve ahlaki değerlerle alay edilmesinin hem Hristiyanları hem de Müslümanları rencide ettiğini vurguladı.

Olimpiyat oyunlarında yaşanan dini değerlere meydan okumanın ahlaki çöküntünün alarm zili olduğunu ifade eden Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının soykırıma dönüştüğünü ve ciddi bir insani krize yol açtığını belirtti. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik suikast ile Lübnan’a yapılan saldırının İsrail’in bölge ve dünya için bir tehdit olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, barış için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Papa Fransuva’nın İsrail’e destek veren ülkelerle görüşmeler yaparak saldırıların durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için çaba göstermesinin faydalı olacağına inandığını belirten Erdoğan’a Papa Fransuva teşekkür etti.

Abdüllatif Şener’in oğlunun anneannesini öldürmesiyle ilgili açıklama yapması da gündemdeki önemli konulardan biri. Eski Bakan ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, oğlunun bu acı olayı gerçekleştirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu gelişmeler, bölge ve dünya siyasi, güvenlik ve toplumsal yapısına zarar vermeden barışın sağlanması adına atılacak adımların önemini bir kez daha vurguluyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir