Üniversite Mezunlarının İşe Giriş Hızları Analizi

550 bin iş verenin Kariyer.net üzerinden yaptığı 250 milyon işe alım hareketi incelenerek hazırlanan analiz, hangi üniversite ve bölüm mezunlarının daha hızlı işe girdiğini ortaya koyuyor. Analizde mezunların üniversite mezuniyetini takip eden ilk 2 yıl içerisindeki işe giriş hızları dikkate alındı. Detayları öğrenmek için universiterehberi.net adresine bakabilirsiniz.

Öne Çıkanlar:

  • En çok tercih edilen üniversite geçen yıl olduğu gibi Galatasaray Üniversitesi oldu. Sabancı, Koç, Boğaziçi ve Türk Alman üniversiteleri de tercih edilenler arasında.
  • Matematik mühendisliği bölümü mezunları en hızlı işe girenler oldu. Ardından Almanca işletme, işletme mühendisliği, enformasyon teknolojileri ve İspanyol dili ve edebiyatı bölüm mezunları geldi.
  • Üniversite-bölüm kombinasyonları incelendiğinde ilk 10’da mühendislik bölümlerinin ağırlıkta olduğu görülüyor. İlk sırada İTÜ Bilgisayar Mühendisliği, ardından GSÜ Bilgisayar Mühendisliği ve YTÜ Bilgisayar Mühendisliği bulunuyor.
  • Mütercim-Tercümanlık bölümlerine olan ilgi artıyor. Çince Mütercim-Tercümanlık bölüm mezunları en çok ‘Üretim / Endüstriyel Ürünler’ ve ‘Kimya’ sektörlerinde iş buluyor. Ayrıca Fransızca Mütercim Tercümanlık, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Almanca Mütercim-Tercümanlık bölümleri de tercih edilenler arasında.

Gençlerin üniversite tercihlerinde sadece puan yerine üniversite ve bölümleri iyi araştırmaları öneriliyor. İlgi alanları ve yeteneklerine uygun alternatifleri değerlendirmek önemli. Yetenek açığına dikkat çeken uzmanlar, nitelikli işgücü ihtiyacının arttığını ve yetenek açığı bulunan bölümleri tercih etmenin faydalı olabileceğini vurguluyorlar.

Kaynak: milliyet.com.tr

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir