Kenan Işık, 10 yıldır komada olan ve beyin kanaması sonucu vefat eden ünlü Türk tiyatro ve televizyon sanatçısıdır. 29 Temmuz sabahı İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. 76 yaşındaki Kenan Işık, Beril Işık ile evli ve iki çocuk babasıydı.

2014 yılında spor sonrası saunaya giren Kenan Işık, çıkışta kendisini iyi hissetmeyerek dengesini kaybedip yere düşmüştü. Bu durum sonucu kafa travması geçirdi ve uzun süre tedavi görmüştü.

İlk cenaze töreni Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenmiş, birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşmiştir. Ardından Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlenmiş, Kenan Işık’ın eşi, çocukları ve yakınları törene iştirak etmiştir.

Kenan Işık’ın cenazesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Türk tiyatro ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kenan Işık, tiyatro oyuncusu, yazar ve yönetmen olarak da tanınmaktaydı. Ölümüyle birlikte sanat camiası büyük bir kayıp yaşamıştır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir