Türk Kızılay Akçakoca Huzurevi, Osmaniye Mahallesi Arif Bey Caddesi’nde 1988 yılında hizmete girdi. Ancak 2019 yılında yapılan testlerde depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi ve geçen yıl huzurevinde kalan 35 kişi, Kaynaşlı ilçesinde bulunan Kızılay Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ne taşındı.

Huzurevi sakini bazı kişiler, yeni yerlerine gitmeden önce odalarındaki özel eşyalarını ve son anılarıyla fotoğraflarını alamadılar. Bu durumda kalan bazı huzurevi sakinleri ise hayatlarını kaybettiklerinde, özel eşyaları yıkım kararı alınan eski huzurevinde kaldı.

Toplam 8 bin metrekare alana sahip olan ve 57 kişi kapasiteli olan huzurevinin yıkımı başlatıldı. Yıkım çalışmaları devam ederken, huzurevi sakinlerinin geride kalan son anıları, fotoğrafları ve hatıraları enkaz altında kaldı.

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Türk Kızılay tarafından aynı alana yeni bir huzurevi yapılacağı belirtildi. Bu süreçte huzurevi sakinlerinin ve ailelerinin duygusal değeri yüksek eşyalarının kaybolması büyük üzüntüye sebep oldu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir