Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Kan kanseri ile mücadele eden sanatçının vefatı, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Genco Erkal, Dostlar Tiyatrosu’nun kurucusu olarak tanınıyordu. Tiyatro topluluğunun resmi hesabından sabahın erken saatlerinde duygusal bir veda mesajı paylaşıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayımlayarak, “Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Piyanist ve besteci Fazıl Say da Erkal’ın vefatına dair duygularını paylaştı. “Genco Erkal bu sabah vefat etti. En büyük sanatçımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Tüm bir ömür ışık saçtı, ışıklarda uyusun. Tek başına mücadelenin en büyük kahramanıydı. Ondan çok şey öğrendim. Türkiye onunla daha büyüktü” dedi.

Genco Erkal, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biriydi. 1959 yılından itibaren çeşitli tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak görev almış, 1969’da Dostlar Tiyatrosu’nu kurmuştu.

Sanatçı ayrıca sinema dünyasında da iz bıraktı. ‘At’ ve ‘Faize Hücum’ filmleriyle Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanmıştı.

Genco Erkal, sanat hayatı boyunca birçok eseri tiyatroya uyarladı ve senfonik konserlerde anlatıcı olarak görev aldı. Türk tiyatrosuna ve sinemasına büyük katkıları olan değerli sanatçı, sevenleri tarafından büyük bir saygı ve sevgiyle anılacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir