İkinci El Araç Fiyatları Düşmeyecek

Galerici esnafı, daralan piyasaya rağmen ikinci el araç fiyatlarının düşmeyeceğini belirtiyor. Pandemi sürecinde fiyatların günlük değiştiği dönemleri hatırlatan Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, araç almanın zamanının geldiğini ve fiyatların yükselmesini beklediklerini söylüyor.

Fiyatlar Yükselişte

Abdullah Acıbadem, geçen yılla bu yıl arasında piyasada araç fiyatlarında gerileme olduğunu belirtiyor. Ancak 2023’ün Haziran ayı ile 2024 Haziran arasında piyasada yüzde 25 daha daralma yaşandığını vurguluyor. İstatistiklere göre fiyatların artık düşeceğini düşünmenin imkansız olduğunu ifade ediyor ve araba almanın tam zamanı olduğunu vurguluyor. Sonbaharla birlikte fiyatların yükselmesini beklediklerini dile getiriyor.

Galericilerin Rolü

Abdullah Acıbadem, araç fiyatlarının yükselmesinde galericilerin sık sık suçlandığını belirtiyor. Ancak galericilerin pandemi sürecinde stokçuluk yapmadığını savunuyor. Ortalama bir galericinin stokunda 20-25 araç bulunduğunu ve bu miktarın stokçuluk için yetersiz olduğunu söylüyor. Galericilerin, kullanıcılar arasında bir köprü görevi gördüğünü ve stok yapmanın mümkün olmadığını ifade ediyor.

Güvenli Alışveriş İçin Yetki Belgesi

Otomobil alacak kişilerin galerici esnafından alışveriş yapmaları gerektiğini vurgulayan Acıbadem, Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi almış galerici esnafının tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Son zamanlarda internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklara da dikkat çekiyor ve güvenli alışveriş için yetkilendirilmiş galerici esnafının seçilmesi gerektiğini belirtiyor.

İlgili Link: Haberin Orjinal Hali

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir