Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda Kayseri’nin Yıldızları Ödül Töreni düzenlendi. Etkinliğe Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda başkanları, iş insanları ve davetliler katıldı. Programda, başarılı olan 36 iş insanına plaket verildi.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’li Tan’ın ‘mavi vatan’ sözlerine tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “İsrail Dışişleri Bakanı, hadsiz bir açıklama yapmış. Haysiyetsiz bir açıklama gerçekleştirmiş. Değerli Odalar Birliği Başkanımız olmak üzere tüm milleti yüreğinden hançerleyen, o siyonist, soykırımcı katil Netanyahu’nun Dışişleri Bakanına buradan şiddet ve nefretle lanetlerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

‘NETANYAHU DENEN CANİYİ 57 KEZ AYAKTA ALKIŞLAYARAK SUÇ İŞLEMİŞLERDİR’

Amerika Birleşik Devletleri’nin senatosunda Netanyahu’nun alkışlanmasına tepki gösteren Elitaş, “1930-1940’larda fırınlarda eritilerek zulme tabi tutulan Yahudilere bağrını açan Osmanlı Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kime yapılırsa yapılsın zulme karşı tarih boyunca Türk milletinin özelliklerinden dolayı dik durmuştur, direnmiştir. İnsanlığın yüreğini sızlatmışlardır. Yazıklar olsun sizlere. İnsanlık adına yazıklar olsun” diye konuştu.

‘YIL SONU İTİBARİYLE 38 İLA 42 ENFLASYON RAKAMI İLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞ OLACAĞIMIZI UMUYORUM’

Enflasyon rakamlarına değinen Elitaş, “2023 yılının haziran ayından itibaren, ortaya koyduğumuz ekonomik tedbirlerin, yeni programın meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. Bizler de bu güveni sağladığımız, ekonomi yönetiminin koyduğu ekonomik programına inancımızı gerçekleştirdiğimiz, onlara moral motivasyonunda teşvik ettiğimiz takdirde yıl sonu itibariyle 38 ila 42 arasındaki bir enflasyon rakamı ile karşı karşıya kalmış olacağımızı umuyorum” dedi.

‘2027 YADA 2028 YILINDA HIZLI TRENE DE KAVUŞACAĞIZ’

Hayata geçirilecek hızlı tren ve otoyol projelerini aktaran Elitaş, “Önümüzdeki günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla beraber Ankara’dan Yerköy’e hızlı trenle geleceğiz. Niğde otoyolunu 4 Eylül 2020 tarihinde değerli belediye başkanımızla birlikte açılışında bulunduğumuz süreçte Sayın Cumhurbaşkanımıza, belediye başkanımız, ’80 kilometrelik bir kılçık atacağız efendim’ diye söylemişti. İz bedel olarak takip etmek, 2030 yılından önce hayata geçirmek üzere yaptırmayı planladığımızı ifade etmek istiyorum. 2027 yada 2028 yılında hızlı trene de kavuşacağız.

‘MARMARA’DA OLACAK BİR DEPREMDE, TÜRKİYE’MİZİN EKONOMİSİNİ KALDIRABİLME ŞANSIMIZ YOK’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Orta Anadolu üretim havzasının oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, “Bütün gücümüzü Marmara Bölgesi’ne toplamışız. Bunun da çok büyük zararını görüyoruz şu anda. Ama dünyada birçok gelişmiş ekonomisi bizden ileride olan ülkelerde yapıldığı gibi Türkiye’nin yeni bir sanayi havzasına ihtiyacı var. Marmara havzasında olan sanayinin ulaşacağı bir yer lazım. Buranın da Orta Anadolu Sanayi Havzası limanlarla buluşması lazım” şeklinde konuştu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir