Yeşilçam’ın sevilen filmlerinden biri olan Gülen Gözler, Ertem Eğilmez’in yönetmenliğinde ve Sadık Şendil’in senaryosuyla beyaz perdeye taşındı. Filmde Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Müjde Ar, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe ve Şevket Altuğ gibi ünlü isimler yer alıyor.

Gülen Gözler filmi, Yaşar Usta (Münir Özkul) ve ailesinin hikayesini konu alıyor. Yaşar Usta, karısı Nezaket (Adile Naşit) ve beş kızıyla İstanbul’a göç eder. Yaşar Usta, erkek çocuğu olur umuduyla tüm kızlarına erkek isimleri vermiştir. Ailenin geçimini sağlamak için çok çalışan Yaşar Usta, eski arkadaşı Yunus’un inşaatlarında çalışmaktadır. Ayrıca, kızlarının gönül ilişkilerinden habersiz bir şekilde onlara uygun kısmetler aramaktadır. Filmde ailenin içindeki komik ve duygusal olaylar anlatılmaktadır.

Gülen Gözler filminin oyuncu kadrosunda Münir Özkul, Adile Naşit, Müjde Ar, Şener Şen, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe, Itır Esen, Şevket Altuğ, Lale Ilgaz, Nejat Gürçen, Sevda Aktolga, Mahmut Hekimoğlu, Ahmet Sezerel, Tuncay Akça, İhsan Yüce gibi isimler yer almaktadır.

Film, İstanbul’un Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy semtinde çekilmiştir. Gülen Gözler, Yeşilçam’ın unutulmaz yapıtlarından biri olarak hafızalarda yerini korumaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir