Fransa’nın 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde LGBT temalarının kullanılması, Rus basınında büyük tepkilere neden oldu.

Paris Olimpiyatları ile ilgili çıkan haberler, Moskova merkezli gazetelerde geniş yer buldu. Moskovsky Komsomolets gazetesi, “Şeytan Oyunları” başlığı altında açılış törenini eleştirdi. Gazete, olimpiyatların Hıristiyanlıkla alay ederek “şeytani bir buluşma” olduğunu iddia etti.

Seine Nehri üzerinde koşan metal atın “Kıyametin atlı adamı” olarak adlandırılması, gazetede büyük yankı uyandırdı. Açılış töreninde yer alan “drag queen”ler ve transseksüel bir modelin performansları da eleştirilerin odağına yerleşti.

Diğer bir gazete olan Komsomolskaya Pravda, Paris Olimpiyatları’nı “Batı toplumunun çöküşü” olarak nitelendirdi. Haberde, İtalyan gazeteci Angelo Giuliano’nun, Rusya’ya iltica talebinde bulunduğu iddiasına da yer verildi.

Rusya ve Belarus, Ukrayna’daki işgal nedeniyle takım sporlarından men edildi. Ancak bireysel sporcular, tarafsız statüde yarışma hakkı elde etti. Oyunlarda Rus marşı yasaklandı ve sporcular, “Bireysel Tarafsız Sporcular” olarak yarışıyor.

Paris Olimpiyatları’ndaki LGBT temaları ve açılış törenine yönelik tepkiler, uluslararası medyada da geniş yankı uyandırdı.IOC, organizasyonun dini ve siyasi mesajlardan uzak olmasını vurgularken, organizatörler ise herhangi bir ayrımcılık amacı olmadığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir