Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Malatya’da doğdu. Ankara Atatürk Lisesi mezunu olan Işık, profesyonel tiyatro kariyerine 17 yaşında Ankara Meydan Sahnesi’nde başladı. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan sanatçı, uzun yıllar Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak görev yaptı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Genel Sanat Yönetmeni olarak da çalışan Kenan Işık, emekli olduktan sonra çeşitli gazete ve dergilerde kültür ve sanat yazıları kaleme aldı.

Profesyonel tiyatro yaşamında 100’den fazla oyunda yazar, yönetmen veya oyuncu olarak yer alan Kenan Işık, aynı zamanda çeşitli ulusal ve uluslararası konferanslarda moderatörlük ve konuşmacılık yaptı. 2002-2005 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan sanatçı, tiyatro dünyasında önemli bir yere sahipti.

2014 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu komaya giren Kenan Işık, 10 yıl boyunca bilinci kapalı bir şekilde evinde tedavi gördü. Ancak 76 yaşında hayatını kaybeden sanatçı, tiyatro dünyasında bıraktığı izlerle ve yaptığı değerli çalışmalarla anılacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir