İstanbul ve Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen “Kuyu-13” operasyonunda, uluslararası seviyede aranması bulunan 3 kişinin yakalandığı açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu operasyon kapsamında İstanbul’un Beşiktaş ve Avcılar ilçeleri ile Muğla’nın Bodrum ilçesinde yakalanan yabancı uyruklu 3 kişiden bahsetti.

Operasyon sonucunda Polonya uyruklu sahte kimliği bulunan “Alexander Gustafsson”un Beşiktaş’ta, sahte Kosova pasaportuyla giriş yapan “Alexandar Nedevskı”nin Bodrum’da ve Karadağ adli makamlarınca aranan “Dragon Pavlicevic”in Avcılar’da yakalandığı belirtildi. Bu kişilerin uyuşturucu madde ticareti, kara para aklama, doping ve sahtecilik suçlarından arandığı vurgulandı.

Yerlikaya, operasyonların Milli İstihbarat Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini ve polis ekiplerini tebrik ettiğini ifade etti.

Ayrıca, İnterpol Kırmızı Bülteniyle aranan bu kişilerin yakalanmasına ilişkin tweetini de paylaşarak operasyonun önemine vurgu yaptı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir