İşletme Sahibinin Kaza Anı

Olay, 25 Haziran’da Yenişehir ilçesine bağlı İnönü Mahallesi’nde meydana geldi. 1401 Sokak üzerindeki oyun/eğlence işletmesinin sahibi Alparslan Öztürk, apartmanın önünde tanıdığıyla sohbet ederken korkunç bir kaza atlattı. Çatıdan sökülerek halatla indirilmeye çalışılan güneş enerjisinin su deposu, su deposunun korkuluğa çarparak şiddetini yitirerek Öztürk’ün üzerine düştü. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayın Şoku Hala Atlatılamadı

Olayın şokunu hala atlatamayan Öztürk, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Kafamı kaldırdığımda bir karartı gördüm. Kafamı kaldırmamla cismin düşmesi bir oldu. Yere düştüm. Olayın şokuyla üzerime neyin düştüğünü fark etmedim. Hemen hastaneye gittim. Omzumda ve kafamda zedelenme oluştu. Hala omzumda ağrı hissediyorum.”

Su Deposu Düşmesinde İhmal Var

Olayda ihmali bulunanlar hakkında şikayetçi olan Öztürk, su deposunun düşme anını izledikten sonra büyük bir şok yaşadığını belirtti. Su deposunu çatıdan tek bir iple indirme girişimi yapılırken hiçbir güvenlik önlemi alınmamasının büyük bir ihmali olduğunu vurgulayan Öztürk, yaşadığı korkunç anın etkisinden hala kurtulamadığını ifade etti.

Avukatından Açıklama

Öztürk’ü temsil eden avukatı Sahra Düzgün Tucel, olayın talihsiz ve korkunç olduğunu belirterek, su deposunun indirilme şeklinin iş güvenliği yasalarına aykırı olduğunu söyledi. Sorumluların cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Tucel, olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını açıkladı.

İş Güvenliği Yasasına Uymayan Bir Tadilat

Avukat Tucel, su deposunun tek bir ip ile indirilmeye çalışılmasının iş güvenliği yasalarına aykırı olduğunu belirterek, bu durumun taksiri aşan bir sorumluluğu olduğunu düşündüklerini ifade etti. Su deposunun düşmesinde sorumluluğu olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tucel, olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir