Hayat Mücadelesi

Halil İbrahim Demirkanlı, 1929 yılında Trabzon’un Ortahisar ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda tifo, sıtma ve raşitizm gibi hastalıklarla mücadele etti ve yürümekte bile zorlanan bir dönem geçirdi. İki kez öldü sanılarak morga konulmasına rağmen tekrar hayata dönen Demirkanlı, yaşadığı zorlu süreçlerin ardından tekrar hayata bağlandı. Okul çıkışlarında başladığı sporu hiç bırakmayan Demirkanlı, Trabzon’un geçilemeyen atleti haline geldi.

Sporun Önemi

Demirkanlı hiçbir döneminde spor yapmayı bırakmadı. Atletizm sporuna olan tutkusu onu çeşitli illerde yarışmalara katılmaya yönlendirdi ve onlarca madalya kazandı. Kamu kurumundan emekli olduktan sonra düzenli olarak yüzmeye başlayan Demirkanlı, her sabah 98 yaşına rağmen gençlere taş çıkartacak şekilde kilometrelerce yüzmeye devam etti.

Hayatında Atletizm

Genç yaşlarda atletizme başlayan Demirkanlı, Trabzon’un en tanınmış atleti haline geldi. İdmangücü takımının lisanslı sporcusu olarak birçok yarışmaya katıldı ve birçok madalya kazandı. Atletizm sporundan hiçbir zaman kopmayan Demirkanlı, yaşamını spora adayarak sağlıklı bir yaşam sürdü.

Öğütler ve Tavsiyeler

Demirkanlı, gençlere spor yapmalarını ve sağlıklı beslenmelerini öneriyor. Kendisi 98 yaşında olmasına rağmen hala gençler gibi aktif bir yaşam sürdüğünü söylüyor. Sabahları yumurta haşlayıp yediğini ve düzenli olarak spor yaptığını belirten Demirkanlı, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürmek için spor yapmaları gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını tavsiye ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir