Eski ABD Başkanı Donald Trump, Nashville’de düzenlenen Bitcoin Konferansı’nda kripto para birimlerine ilişkin politikalarını açıkladı. Trump, ABD’nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi durumunda Çin’in bu alana yönelineceğini belirterek, Çin’in egemen olmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Trump, ABD’nin teknoloji, bilim, imalat, yapay zeka ve uzay alanlarında lider olmasını istediğini belirterek, ABD’nin “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” olmasını hedeflediğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimini kripto para birimine ilişkin düzenlemeler nedeniyle eleştiren Trump, SEC’in Bitcoin’i yok ettiğini iddia etti. Trump, göreve gelir gelmez SEC başkanını değiştireceğini ve kripto para birimlerine yönelik şeffaf düzenlemelerin yapılacağı bir danışma konseyi oluşturacağını açıkladı.

Bitcoin’in dolar için bir tehdit olmadığını savunan Trump, mevcut ABD hükümetinin doları tehdit ettiğini belirtti. Bitcoin ve kripto para birimlerinin hızla yükseleceğini öngören Trump, yatırımcılara Bitcoinlerini asla satmamaları tavsiyesinde bulundu.

Son olarak, Trump, ABD’nin hükümetin sahip olduğu veya edineceği tüm Bitcoinleri elinde tutacağını ve ABD’nin inovasyon ve Bitcoin yanlısı bir başkan olacağını söyledi. Ayrıca, Trump, başkanlık döneminde Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir