Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de gerçekleşen Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuşma yaptı.

Ayder’e 2 milyar 687 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, “Hayata geçirdiğimiz yatırımla artık Ayder Yaylası’nın hiçbir yerinde insan kaynaklı kirlilik yaşanmıyor. Ayder’de çarpık binaları da yıktık. Bu önemli alt yapı yatırımının şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP’ye geçen belediyelerin borçlarının katlanarak arttığını belirterek, “CHP’yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu, muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı” açıklamasını yaptı.

Borçlarının ödenmemesi konusunda bahaneleri kabul etmediklerini belirten Erdoğan, “Bakanlığımız siyasi parti ayrımı gözetmeden bildirimleri göndermeye başladı. Sonra da gerekli adımlar atılacak.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Beş ay sonra ata toprağım Rize’de olmaktan memnuniyet duyuyorum. Köküm sensin, dalım sensin, evim sensin, yolum sensin, gönlüm sensin, dilim sensin. Rabb’im vermiş seni bize ömrüm sana feda Rize.” diyerek Rize’ye olan sevgisini dile getirdi.

Köklerinin, dallarının ve evinin Rize olduğunu belirten Erdoğan, Rize’ye hizmet etmenin bir ev ödevi olduğunu ve bu görevi aksatmadan yerine getirdiklerini vurguladı.

Ayder Yaylası’nda gerçekleştirilen projelerin yanı sıra Rize genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının da öneminden bahseden Erdoğan, “Bizim için önemli olan milletimizle gönül köprülerimizi yenilemektir. Ziyaretlerimizde bunu yapıyoruz. Mitinglerimizde bunu yapıyoruz. Toplu açılış törenlerimizde bunu yapıyoruz. İştirak ettiğimiz farklı programlarla aynı şekilde bunu yapıyoruz.” dedi.

Erdoğan, Rize’de yaşanan sel felaketlerinin ardından yapılan afet konutları ve altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Rabb’im Rize’mize ve ülkemize bir daha bu tür acılar yaşatmasın niyazında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’nin ekonomisine katkı sağlayacak projelerin hızla devam ettiğini belirterek, “Rize İyidere Lojistik Limanı’nın yapımında önemli bir eşiği daha aştık. Liman inşaatının gerçekleşme oranı yüzde 50’yi geçti.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarının arttığını ve en borçlu belediyelerin CHP’ye geçen belediyeler olduğunu ifade ederek, “Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarınızı daha fazla geciktirmeden ödeyin derken sadece emekçinin hakkını savunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Güneysu Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Erdoğan, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’a eşlik etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir