Sultangazi’de yaşanan olayda, 14 yaşındaki M.Y. sokakta bulduğu yavru kediyi bir apartmanın balkonuna fırlattı. Bu acımasız eylemi yanındaki arkadaşı B.E.D. cep telefonuyla kaydetti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.Y. ve B.E.D., tepki çeken bu davranışları nedeniyle soruşturma altına alındı.

Yavru kedi, balkona düşmesinin ardından apartmanda yaşayan Zehra Cansap tarafından fark edildi. Zehra Cansap ve ailesi bir gece kediye evde baktıktan sonra onu sokaktaki yuvasına bıraktı. Kedinin sağlık durumunun iyi olduğu görüldü.

Zehra Cansap, kedinin bulunduğu anı “Kediyi görünce şaşırdım, titriyordu, miyavlıyordu. Aileme haber verdim, bir gece bizle kaldı. Ona ‘İncir’ adını verdim, burada bakmaya devam edeceğim.” şeklinde anlattı.

Olay sonrası mahalle sakinleri, sokaktaki yavru kedilere baktıklarını ve onlara mama ve su verdiklerini belirtti. Bir mahalle sakini, “Neden atıyorlar bu hayvanları? Şu anda durumu iyi. Cezasını versinler, hayvanlara bunu yapan insanlara da yapar ben böyle düşünüyorum.” dedi.

Bu tür şiddet eylemlerine karşı toplumun duyarlı olması ve hayvanlara karşı daha fazla empati göstermesi gerektiği vurgulandı. Hayvanlara yapılan kötü muamelelerin ciddiye alınması ve gereken cezaların verilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir