Banka şube müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı ve güvenilir bir fon olduğunu iddia ederek, tanınmış futbolcuların da dahil olduğu kişileri dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. İddianamede, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi isimlerin de bu fona dahil olduğu belirtiliyor.

Erzan’ın, mağdur konumda bulunan Nur Erkasap’ı kandırarak fon vaadiyle para yatırmaya ikna ettiği ve elde edilen paraları Erzan’a teslim ettiği ifade ediliyor. Erkasap’ın da Erzan’ın yönlendirmesiyle hareket ederek hesabına gelen paraları zaman zaman teslim aldığı ve dolandırıcılık eylemlerine iştirak ettiği belirtiliyor.

Erkasap’ın ifadesinde, Erzan’ın kendisini kandırdığını belirttiği ve Erzan’a toplamda 6 milyon lira gibi yüksek bir miktarı teslim ettiği ifade ediliyor. Ancak Erzan, Erkasap’tan nakit para almadığını savunuyor.

Bankanın teftiş kurulu raporunda da, Erkasap’ın Zeydanlı’ya senedi vererek güven sağlamaya çalıştığı, Bahçekapılı’nın Erzan’a 400 bin dolar göndermesi için Erkasap’ın hesabını kullandığı ve Erkasap’ın bu işlemlerden haberdar olduğu belirtiliyor.

İddianamede, Erzan’a 10 yıla, Erkasap’a ise 30 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Bu olay, ünlü futbolcuların da içinde bulunduğu bir dolandırıcılık skandalını gün yüzüne çıkardı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir