Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, ABD’li senatörlerin soykırımı alkışlamasını kınayarak, Netenyahu’yu destekleyenlerin bu kara lekeyi nesiller boyu taşıyacaklarını belirtti. Turan, “Alkışlanan şüphesiz Netanyahu değil soykırımdır, katliamdır” dedi.

Netanyahu’nun ABD Kongresinde ayakta alkışlanmasını eleştiren Turan, ülke tarihinde ABD Başkanının bile Kongrede bu kadar alkışlanmadığına dikkat çekti. Turan, “Alkışlanan şüphesiz Netanyahu değil soykırımdır, katliamdır, Müslüman öldüren siyonistlerdir. Soykırımı ve katliamı alkışlayan ABD’li senatörler bu kara lekeyi nesiller boyu taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

BM Kadın Raporu’na göre, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim’den bu yana her saat başı 2 anneyi öldürdüğünü, en az 16 bin 175 çocuğu ve 10 bin 800 kadını katlettiğini belirten Turan, toplamda 39 bin 175 Filistinlinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

Turan, Netanyahu’nun konuşmasının ayakta alkışlanmasını, ABD siyasi tarihine kara bir leke olarak düştüğünü ifade etti. “Eli kanlı Gazze kasabı Netanyahu’nun konuşmasının tıpkı Hitler gibi ayakta alkışlanması, ABD siyasi tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. Uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanan bir kimsenin, savaş çığırtkanlığı yaparak kan dökmeye devam edeceklerini söyleyen Gazze kasabının ayakta alkışlanması insanlık ayıbıdır” şeklinde konuştu.

Turan, siyonist rejimin destekçilerinin Batı’nın gerçek yüzünü gösterdiğini belirterek, “Siyonist rejime destek veren Batı işte budur. 40 bin insanın katilini alkışlamak, suça taammüden ortak olmaktır. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri gibi değerlerin sadece kandırmaca olduğu, gerçek değerlerinin siyonizmin korunması ve kollanması olduğu ortaya çıkmıştır. Bu kara leke, ABD halkını kimlerin yönettiğinin, kimlerin dünyada terör estirdiğinin resmidir” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Turan, ABD’de yaşanan olayları hayret ve dehşetle izlediklerini belirterek, “O alkışları yapan eller, kirli ve kanlı ellerdir. Gazze’de, Refah’ta katledilen bebeklerin, çocukların, kadınların ve masum sivillerin kanı o ellere bulaşmıştır. Kongrede alkış yapan herkes soykırımın destekçisi ve ortağıdır. Netanyahu’yu protesto için oturuma katılmayan 96 onurlu senatöre ve Kongrede elinde tuttuğu ‘savaş suçlusu’ yazılı pankartıyla Netanyahu’yu protesto eden Filistin asıllı Rashida Tlaib’e insan olmanın önemli bir meziyet olduğunu ve herkese nasip olmayacağını gösterdikleri içinde teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir