Bakan Göktaş, Türkiye’deki doğurganlık oranlarının düşmesi ve yaşlı nüfusun artışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mart ayında TÜİK ile gerçekleştirdikleri “Türkiye Yaşlı Profili” araştırmasına göre, Türkiye’nin yaşlı nüfusunun son 5 yılda yüzde 21,4 arttığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’deki doğurganlık oranının kritik seviye olan 2,1’in altında olduğunu ve yüzde 1,51 olduğunu vurguladı.

Genç nüfusun artması ve doğurganlık oranlarının yükselmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Göktaş, farklı bakanlıklarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve bu konuda detaylı bir saha çalışması yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı’nı kurduklarını ve aile ve gençlik fonuna yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

Göktaş, devlet himayesindeki çocuklara yönelik hizmetlerden bahsederek, çocukların internetin zararlı içeriklerinden korunmasına yönelik çalışmaları anlattı. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini ve önemli hukuki düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Son olarak, şehit yakınları ve gazilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Göktaş, bu kesime desteklerinin devam edeceğini ve yakın zamanda yeni atamalar yapacaklarını duyurdu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir