Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde ise yerel kuvvetli yağışlar görülebilir. Batı Karadeniz kıyılarında ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar beklenmektedir. Güney Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıkları ise iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacak, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak, ancak yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar görülebilir.

Kuvvetli yağış uyarısı yapılarak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmiştir. Kuvvetli rüzgar uyarısı da yapılarak, özellikle Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmıştır.

Meteoroloji tarafından 15 kentte sarı ve turuncu alarm verildiği duyurulmuştur. Bu iller arasında Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Karabük sarı alarm alırken, Sinop, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu için turuncu alarm verilmiştir.

Hava durumu uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Adana ve Mersin’de yaşanacak kuvvetli yağışları ve sıcaklık değişikliklerini açıklamıştır. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya illerinde dikkatli olunması gerektiğini belirtmiştir.

Günün en yüksek sıcaklıklarına bakıldığında Ankara’nın parçalı bulutlu ve yer yer yağışlı 28 derece, İstanbul’un parçalı bulutlu ve yağışlı 29 derece, İzmir’in parçalı ve az bulutlu 33 derece, Adana’nın yağışlı 33 derece, Antalya’nın bulutlu 36 derece, Samsun’un yağışlı 30 derece, Trabzon’un yağışlı 29 derece, Erzurum’un bulutlu 30 derece, Diyarbakır’ın ise açık 39 derece olması beklenmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir