Yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle çeşitli devlet kurumlarında önemli değişiklikler gerçekleştirildi. İşte bakanlıklarda görevden alınan ve atanan kişilerin isim listesi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Atamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılan atamalar şu şekilde:

  • Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alındı.
  • Adana İl Müdürlüğüne Mustafa Gökboğa, Ağrı İl Müdürlüğüne Ertaç Baki, Aksaray İl Müdürlüğüne Nurettin Ulaş ve diğer illerde de çeşitli atamalar yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki Değişiklikler

İş müfettişleri yeterlilik sınavında başarılı olan iş müfettiş yardımcıları Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz iş müfettişliklerine atandı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Buğra Yıldırım atandı. Ayrıca, Sudan Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Fatih Yıldız atanmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki Yenilikler

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcılığına, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına ve diğer pozisyonlara çeşitli atamalar yapıldı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne de yeni bir isim getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki Atama ve Görevden Almalar

Tokat ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürleri görevden alındı ve yerlerine yeni isimler atandı.

Sağlık Bakanlığı’na Yapılan Atamalar

Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay’ın yerine, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü’nün yerine ve diğer pozisyonlara çeşitli atamalar yapıldı. Ayrıca, Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı görevden alındı.

Üniversitelere Yapılan Rektör Atamaları

Yükseköğretim Kurulu üyeliğine, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne ve diğer üniversitelere rektör atamaları gerçekleştirildi.

Kaynak: Resmi Gazete

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir