Fahrettin Altun, Netanyahu’nun ABD Kongresinde yaptığı konuşmayı eleştirerek, insan haklarını savunduğunu iddia eden kurumlar için büyük bir leke olduğunu söyledi. Altun, Netanyahu’nun propaganda yaptığını ve barışçıl Amerikalı protestoculara hakaret etmesine izin verilmesinin utanç verici olduğunu belirtti.

Altun, Netanyahu’nun konuşmasını bariz yalanlarla ve Filistinlilere yönelik nefret dolu sözlerle dolu olarak değerlendirdi. İsrail’e yapılan yardımların insan hakları koşuluna bağlanması gerektiğini vurguladı ve ABD’nin bu konuda adım atmamasının küresel itibarını zedeleyeceğini ifade etti.

Altun, genç nesillerin Filistin’deki gerçekleri göz ardı etmediğini ve adaletsizliğin sürdürülemeyeceğini söyledi. Filistin halkının er ya da geç tam egemenliğe kavuşacağını belirtti ve ABD’nin ulusal güvenliğini önemseyen siyasetçilerin Netanyahu hükümetini desteklemenin ABD’nin çıkarlarına aykırı olduğunu anlamaları gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin İsrail-Filistin çatışmasının adil bir şekilde çözümüne destek verdiğini yineleyen Altun, küresel vicdanın özgür Filistin’in yanında olduğunu belirtti. Altun, İsrail politikalarını eleştirenlerin antisemitizmle suçlanamayacağını ve tüm dünyanın İsrail saldırılarının gerçekliğini gördüğünü ifade etti.

Altun, hükümetin İki devletli bir çözümü hayata geçirmek için çalıştığını ve tarihin doğru tarafında durmak isteyenlerin Netanyahu hükümetinin politikalarına karşı çıkması gerektiğini söyledi. Altun, barış isteyen Amerikalılar için Netanyahu’nun konuşmasının bir uyanış çağrısı olmasını umduğunu belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir