İzmir’in Çeşme ilçesinde Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) amacıyla düzenlenmesi planlanan Despina Vandi konseri son anda iptal oldu. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin açıklamasına göre; konserin iptal olma gerekçesi Vandi ekibinin sahnedeki Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerinin indirilmesini istemesiydi. Despina Vandi’nin sahneye çıkmama kararına tepki gösteren seyirciler ise hep birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Vandi’nin sahneye gelmemesi üzerine “Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk’ün posterini indirmeye yeltenemez, bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin” ifadelerini kullandı.

Despina Vandi’nin açıklamaları üzerine Türk futbolunun ünlü ismi Arda Güler de tepkisini gösterdi. “Sevgili Despina; Atatürk siyaset üstüdür, kırmızı çizgimizdir, ilke ve inkılaplarıyla dünyaya ışık tutmuş kurucu liderimizdir. Türk bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından almıştır, kırmızı çizgimizdir. Bu ikisini sahneden indirecek insan annesinin karnından doğmamıştır! Seni takipten çıkardığım gibi, yıllara dayanan dostluğumuz da an itibariyle bitmiştir. Sadece beni değil, tüm Türk halkını incittiğini unutma!” dedi.

Despina Vandi’nin açıklamaları üzerine dernek tarafından yapılan açıklamada, “Despina Vandi değiştirilemez hassasiyetimiz sebebiyle konserde sahne almayacağını tarafımıza bildirdi. Bu kararın ardından iki komşu ülkenin sanatının icra edildiği güzel bir gece olmasını hayal ettiğimiz konserimizde yaşananlardan dolayı üzgün olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir