Dünya Gıda Güvenliği Raporuna Göre Açlık Oranları

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından hazırlanan “Dünya Gıda Güvenliği” raporuna göre, dünya genelinde açlıkla mücadele hedeflerine henüz ulaşılamamış durumda. 2030 yılına kadar açlığı ortadan kaldırma hedefine oldukça uzak görünüyor.

Rapora göre, 2023 yılında dünya genelinde yaklaşık 733 milyon insan açlıkla karşı karşıya. Afrika’da ise her beş kişiden biri açlıkla mücadele ediyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü Baş Ekonomisti Maximo Torero, 713 milyon ile 757 milyon arasında insanın kronik yetersiz beslenme sorunu yaşadığını belirtiyor.

Bölgesel olarak, Afrika ve Latin Amerika’da açlık artarken Asya’da durum sabit kalıyor. Torero, Güney Amerika’nın sosyal koruma programlarıyla açlığa karşı etkili bir şekilde mücadele edebildiğini ancak Afrika’nın bu konuda yetersiz kaldığını ifade ediyor.

Raporda, gıda güvensizliği ve yetersiz beslenmenin, çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle daha da kötüleştiği belirtiliyor. Eğer mevcut eğilimler devam ederse, 2030 yılına kadar yaklaşık 582 milyon insanın kronik olarak yetersiz besleneceği uyarısında bulunuluyor.

Ayrıca, dünya genelinde milyarlarca insanın hala yeterli gıdaya erişimde zorluk çektiği vurgulanıyor. Gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kalan insan sayısı herhangi bir iyileşme göstermemiş ve sağlıklı beslenmeye uygun fiyatlarla erişim eksikliği de önemini koruyor.

Bu veriler, dünya genelinde gıda güvenliği konusunda ciddi adımlar atılması gerektiğini gösteriyor. Açlıkla mücadelede daha etkili politikalar ve programlar geliştirilerek, insanların sağlıklı ve yeterli beslenmeye erişimlerinin sağlanması önem arz ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir