Eski istihbaratçı Enver Altaylı’nın damadı olan Metin Can Yılmaz, Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargılandığı davada 12 yıl hapis cezası almıştı. Ancak Yargıtay, kararın usul ve esasa ilişkin hatalar içerdiği gerekçesiyle bozma kararı verdi. Yılmaz, tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuklu sanık Yılmaz ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada avukatı ve eşi Dilara Yılmaz, daha önce Enver Altaylı’nın avukatlığını yaptığını belirterek, müvekkilini savunma talebinin kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Ancak mahkeme, menfaat çatışması olabileceği gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Yılmaz, mahkemede yaptığı konuşmada, hala hapiste olmasının sebebini eşinin babasının kim olduğuna bağladı ve adaletsizlik olduğunu savundu.

Mahkeme, Yılmaz’ın ‘Siyasi ve askeri casusluk için devletin gizli kalması gereken bilgilerini temin etme’ suçundan beraatine ve ‘Silahlı terör örgütüne üyelik’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca Yılmaz’ın tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir