22 Temmuz günü yatsı namazı sonrasında Kurtköy Mahallesi Kurtköy Merkez Camii’nde akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen O.K., küs olduğu arkadaşıyla barışamadığı için cami içinde yanındaki bıçakla kendine zarar vermeye çalıştı. Olayı fark eden cami imamı Muharrem Kiraz, hemen müdahale ederek şahsı durdurdu. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, O.K.’nın bıçakla kendine zarar vermeye çalıştığı, cami imamının müdahale ederek şahsı kurtardığı ve cemaatin yardımıyla bıçağın alındığı görülüyor.

Olay sonrasında cami imamı Muharrem Kiraz, yaşananları detaylı bir şekilde anlattı. O.K.’nın cami cemaatinden olduğunu ve genellikle beş vakit namaz kıldığını belirten Kiraz, yaşanan olayın ardından şahsı teselli etmeye çalıştığını ve hatasını anladığını söylediğini belirtti.

Olayın kargaşaya dönmemesi için önceden sessizce takip ettiğini ve bıçakla kendini yaralamaya çalışan O.K.’ya müdahale ettiğini belirten Kiraz, yaptığı müdahalenin kahramanlık değil, İslami bir görev olduğunu vurguladı. Olayın sonunda O.K.’nın hatasını fark ettiğini ve pişmanlık duyduğunu söylediğini ifade etti.

Şahsın durumunun iyi olduğunu ve yaralanmadan kurtarıldığını belirten Kiraz, O.K.’nın yaşadığı sorunların bazen depresyon kaynaklı olduğunu ve camide ilaçlarını eksik alması durumunda sıkıntılar yaşadığını ekledi. Son olarak, O.K.’nın yaşadığı utancı hissettiğini ve hatasının farkında olduğunu belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir