İspanya Ulusal Mahkemesi, Terörle Mücadele ve Terör Amaçlı Patlayıcılarla İlgili Bir Davada Karar Aldı

İspanya Ulusal Mahkemesi, ülkenin başbakanı ve diğer askeri ve diplomatik hedeflere bombalı mektuplar gönderen bir kişiye 18 yıl hapis cezası verdi. Pompeyo Gonzalez Pascual adlı 76 yaşındaki şahıs, terör eylemlerinde bulunmaktan 10 yıl, terör amaçlı yasadışı patlayıcı imal etmek ve kullanmaktan da 8 yıl ceza aldı.

Gonzalez Pascual, İspanya ve Amerikan hükümetlerine baskı yaparak Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği destekten vazgeçmelerini sağlamak amacıyla hareket ettiğine karar verildi. Miranda de Ebro kasabasında ikamet eden Pascual, Ocak 2023’te İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’e ve 2022’de Madrid’deki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Ukrayna büyükelçiliklerine bombalı mektup gönderdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Mektuplardan biri Ukrayna Büyükelçiliği’ndeki bir çalışanı hafif şekilde yaraladı. Diğer mektuplar, İspanya Savunma Bakanlığı’na, Torrejón de Ardoz hava üssündeki AB uydu merkezine ve Ukrayna’ya el bombaları gönderen bir silah fabrikasına ulaştı.

ABD Büyükelçiliği’nde ele geçirilen bir mektup ise Madrid’in merkezinde geniş bir alanın kordon altına alınmasına neden oldu. Tüm mektuplar bomba imha ekipleri tarafından imha edildi. Bu olaylar, ülkenin terörle mücadele çalışmalarında ciddi bir başarı olarak kaydedildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir