ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili tüm sorumluluğu üstlendi. Cheatle, suikast girişiminin Gizli Servis’in en büyük operasyonel başarısızlığı olduğunu belirtti.

Cheatle, Temsilciler Meclisi’nde yaptığı açıklamada, Trump’a yönelik suikast girişiminin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, güvenlik tedbirleriyle ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle kurumu adına tüm sorumluluğu üstlendiğini ifade etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da bir miting sırasında silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış ve olayı incelemişti. Saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirlenmişti.

Bu olayın ardından Cheatle, Trump’a suikast girişimiyle ilgili olarak tüm detayları anlatarak soruları yanıtlamıştı. Suikast girişimi, ABD Gizli Servisi için büyük bir operasyonel başarısızlık olarak kayda geçmişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir