Ayşen Arda İşçi: Liseyi Dışardan Bitirip Üniversiteyi Kazandı

Ayşen Arda İşçi, Kars’ın Selim ilçesinde yaşayan bir kadındır. 5 yılda liseyi dışarıdan bitirip diploma aldıktan sonra üniversite sınavını kazanarak 2020 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırmıştır. 2 çocuk ve 3 torun sahibi olan Ayşen Arda İşçi’nin hedefi yüksek lisans yapmaktır.

Bozkurt İşaretiyle Diplomasını Aldı

Ayşen Arda İşçi, bölümünde düzenlenen diploma töreninde gençlerle göbek atarak eğlendi. İsmi anons edilip diplomasını almak için sahneye çıktığında son günlerde konuşulan bozkurt işaretini yaparak dikkatleri üzerine çekti. Bu hareketi, A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’a destek olmak amacıyla yaptığını belirtti.

Kooperatif Başkanı ve Eğitim Aktivisti

Ayşen Arda İşçi, Selim ilçesinde kurduğu Sınırlı Sorumlu Toprağın Sultanları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığını yürütmektedir. Kadınların istihdamı için çaba harcayan İşçi, kırsal alandaki kız çocuklarının eğitimine de önem vermektedir. Aynı zamanda açık öğretim lisesini bitirerek üniversiteye başlayan İşçi, genç kızların eğitimine destek olmaktadır.

Mezuniyet Töreninde Kutlamalar

Ayşen Arda İşçi, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet törenine katılarak diplomasını almıştır. Törende gençlerle birlikte eğlenen ve coşkuyla kutlayan İşçi, kendisine örnek olan gençlere tavsiyelerde bulunmuş ve gelecek nesillere örnek olmaya devam edeceğini belirtmiştir.

Yaşam Felsefesi ve Gelecek Planları

Ayşen Arda İşçi, 69 yaşında olmasına rağmen hala eğitimine devam etmekte ve yüksek lisans yapmayı planlamaktadır. Kendi yaşam felsefesini gençlere aktaran İşçi, hedeflerinden şaşmamaları ve kararlı bir şekilde ilerlemeleri gerektiğini vurgulamıştır. Kendisi gibi bilinçli yaşlılara da ihtiyaç olduğunu belirten İşçi, gençlerin ve yaşlıların birbirlerinden öğrenebileceklerini ifade etmiştir.

Ayşen Arda İşçi’nin hikayesi, yaşlılara ilham verirken gençlere de yol gösterici olmaktadır. Kendisi, kararlılık ve azimle hayallerin gerçekleşebileceğini kanıtlamış bir kadındır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir