Bakan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen 2023 YLSY bursiyerlerine yönelik “Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri” programına katıldı. Programın yapıldığı salondaki bursiyerlere imrendiğini belirterek, onların şanslı olduklarını dile getirdi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra yurt dışına gitmek için başvurduğunu ancak 28 Şubat sürecinde Milli Eğitim Bakanlığından “Yurt dışına gönderilmeniz uygun görülmemiştir.” şeklinde yazı aldığını anlatan Tekin, bu süreçte mağdur olduğunu ifade etti. 2014 yılında 1416 sayılı kanunla ilgili düzenlemeler yaptıklarını belirten Tekin, FETÖ belasının bursiyerler üzerinde vesayet uygulamaya başlamasıyla ilgili sıkıntılı konuların olduğunu söyledi.

Bakan Tekin, bursiyerlere bakan olarak değil ağabey, akademisyen, hoca olarak baktığını ve yaşadıkları problemleri çözmek için en iyi imkanları sunma taahhüdünde bulunduğunu dile getirdi. Yurt dışındaki eğitimlerle ilgili tecrübelerini paylaşacaklarını ve bursiyerlerin ülkeye maksimum fayda sağlamaları için destek olacaklarını vurguladı.

Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ise burs başvuruları hakkında bilgi vererek, başvuran adayların sayısını ve başarılı olan kursiyerlerin sayısını açıkladı. Programın 4 gün süreceğini ve öğrencilerin donanımlı şekilde yurt dışına uğurlanması için bilim insanlarıyla bir araya getirileceğini söyledi. Kaya, kursiyerlerin başarılarıyla ülkenin geleceğine katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir