İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son Narkoçelik-28 operasyonlarında 59 şüphelinin yakalandığını ve 2 ton 294 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, 203 ekip ve 642 personel ile gerçekleştirildi. Operasyonlar Antalya, Ağrı, Diyarbakır, Edirne, Aydın, Erzurum, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Samsun, Aksaray, Sivas, Afyonkarahisar ve Tokat illerinde yapıldı.

Operasyonlarda gözaltına alınan 59 şüpheliden 40’ı tutuklandı, 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor. Toplamda 13 milyon 623 bin 127 kök kenevir ve kök skunk ile 2 milyon 2 bin 455 uyuşturucu hap da ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum." dedi.

Narkoçelik-28 operasyonları hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir