Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi sonrasında Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerden gelen ilk tepkiler şu şekilde:

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Biden’ın adaylıktan çekilmesini Demokrat Parti’nin seçimlere 100 gün kala adayını değiştirmesi olarak yorumladı. Johnson, Biden’ın başkanlık için uygun olmadığına inandığını belirterek, “Eğer Biden aday olamıyorsa, başkan olarak hizmet etmeye de uygun değildir. Hemen istifa etmeli.” dedi. Ayrıca Biden’ın yerine aday gösterdiği Kamala Harris’i de eleştiren Johnson, “Biden’ın politika başarısızlıklarında ortak olan Harris ile partinin geleceği daha iyi olmayacak.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steve Scalise, Demokrat Parti üst yönetimini Biden’ın adaylıktan çekilmesi konusunda eleştirdi. Scalise, partinin seçmenlerine saygı duymadığını belirterek, “Demokrat parti, 14 milyon seçmenin tercihini görmezden gelerek Biden’ı listeden çıkardı.” ifadelerini kullandı.

Florida’nın Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott da Johnson’ın istifaya çağrısına destek vererek, “Eğer Biden yeniden aday olamıyorsa, önümüzdeki altı ay boyunca başkanlık görevini sürdüremeyecek ve bugün istifa etmeli.” dedi.

Demokrat Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ise Biden’ın adaylıktan çekilmesine tepki göstererek, “Joe harika bir başkan, lider ve insan. Kararı kolay olmasa da ülke ve geleceğimiz için en doğrusunu yaptı.” şeklinde konuştu. Ayrıca Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, Biden’ın ABD tarihinin en başarılı başkanlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Biden’ın liderliği sayesinde ülke daha iyi bir konumda. Sonsuza kadar minnettarız.” dedi.

Joe Biden, yarıştan çekildiğini duyurduğu mektubunda “Geri çekilmenin en doğru karar olduğuna inandım ve geri kalan zamanda sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım.” ifadelerini kullandı. Ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Harris’i desteklediğini belirtti. Biden’ın yerine gelecek isim olarak Harris’in adaylığı vurgulandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir