ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesi sonrasında Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığını desteklediğini açıklamasıyla ilgili gelişmeler:

Başkan Biden’ın liderliği için teşekkürlerini ileten Harris, “Başkan Biden, vatanseverlik ve özveriyle hizmet etmeye devam ediyor. Adaylığı hak etme ve kazanma niyetinde olduğumu belirtmek isterim.” dedi.

Demokrat Parti ve ülkeyi birleştirmek için elinden gelen çabayı sarf edeceğini vurgulayan Harris, “Donald Trump ve 2025 Projesi’nin aşırıcı politikalarını yenmek için elimden geleni yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Eski ABD başkanları Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton, Biden’a teşekkür ederek, Trump’ın tekrar seçilme ihtimalinin endişe verici olduğunu belirterek Harris’e tam destek verdiklerini dile getirdi.

Barack Obama ise Biden’ın ABD tarihinin önemli bir başkanı olduğunu vurgulayarak, Biden’ın ülkeyi koruduğunu ve riskleri farkında olduğunu belirtti. Obama, Harris’in adaylığına açık destek vermedi ancak parti liderlerine güven duyduğunu ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir