CarrefourSA, Mağaza Otoparklarına Elektrikli Şarj İstasyonları Kuruyor

Perakende zinciri CarrefourSA, mağaza otoparklarına elektrikli şarj istasyonları kurma yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, yıl sonunda 60 istasyona ulaşmayı hedefliyor. CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Bulut Batum, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“2020 yılında Sabancı Holding grup şirketlerimizden EnerjiSA ile başladığımız iş birliği sayesinde 3 yılda 36 hizmet noktasına ulaştık. Müşterilerimiz, tamamen online bir sistem üzerinden kredi kartlarıyla ödemelerini yapabiliyor ve şarj dolumu sırasında CarrefourSA mağazalarında zaman geçirebiliyorlar. 2024 yılına kadar hizmet ağımızı genişleterek, yıl sonuna kadar 60 şarj istasyonuna ulaşmayı hedefliyoruz.”

Türkiye’de elektrikli otomobiller için toplam 8,861 şarj noktasına ulaşıldığını belirten Batum, her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düştüğünü söyledi. Ancak şarj istasyon noktalarının yetersiz olduğunu vurgulayan Batum, ayrıca araçların şarj edilme sürecinde müşterilerin bekleme süresinin de problem oluşturduğunu dile getirdi. 15-20 dakikalık bir şarj işlemi sonrasında 50 kilometre yolculuk için yeterli olacak şekilde araçların şarj edilebildiğini belirtti.

CarrefourSA’nın elektrikli şarj istasyonları kurma çalışmaları, çevre dostu bir yaklaşımı destekleyerek, müşterilerine daha konforlu bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor. Bu adım, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasına ve çevreye duyarlı bir ulaşım seçeneğine destek olmayı amaçlıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir