Başkan Joe Biden Başkanlık Yarışından Çekildi

Başkan Joe Biden, eski başkan Donald Trump ile TV’de yapılan tartışma programında gösterdiği kötü performans sonrasında başkanlık yarışından çekilme baskılarına direnerek, sonunda beklenen kararını açıkladı. Kovid-19 nedeniyle dinlenmeye çekilen Biden, sosyal medya üzerinden yayınladığı mektupla, başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu.

Biden, yaptığı açıklamada, son 3,5 yılda ABD’de büyük ilerlemeler kaydedildiğini ve demokrasinin korunduğunu belirterek, başkanlık görevini icra etmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu vurguladı. Ancak, partisi ve ülkesi adına geri çekilmenin en doğru karar olduğuna karar verdiğini ifade etti.

Demokratik Parti içinden yükselen “çekil” baskılarına rağmen direnen Biden, eski başkan Barack Obama ve diğer Demokrat Partili önde gelen isimlerin desteğini kaybetmişti. Bunun üzerine, ABD halkı içinde tatmin edici bir popülariteye sahip olmayan Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığına yönelik destek artmaya başladı.

Biden’ın açıklamasının ardından, Kamala Harris’e yönelik destek de artarak devam etti. Harris, ABD tarihindeki ilk siyahi devlet başkan yardımcısı ve ikinci siyahi kadın senatör olma özelliğine sahip. Obama, Harris’in adaylığına açıkça destek vermemekle birlikte, parti liderlerine güvenini belirtti.

Trump ise, Biden’ın başkanlığı kazandığı “yalanlar ve yalan haberler” sayesinde başkan olduğunu iddia ederek, en kötü başkan olarak tarihe geçeceğini söyledi. Cumhuriyetçi Mike Johnson da Biden’ın başkanlık için uygun olmadığını ve derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Joe Biden’ın çekilme kararının ardından, Demokrat Parti içinde adaylık yarışı ve destekler üzerindeki tartışmalar devam ediyor. ABD siyasetinde yeni bir döneme girilirken, Kamala Harris’in adaylığına yönelik destek ise giderek artıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir