İşsizlik Oranları ve İstihdam Süreleri

Sonuçlara göre, lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 75,6 iken ön lisans mezunlarının oranı yüzde 67,7 olarak belirlendi. Bu verilere göre, lisans mezunlarının yüzde 24.4’ü işsizken, ön lisans mezunlarının yüzde 32,3’ü işsiz durumda.

İstihdam Oranları ve İlk İş Bulma Süreleri

En yüksek istihdam oranına sahip lisans bölümleri incelendiğinde; özel eğitim öğretmenliği yüzde 96,2, tıp yüzde 95,3, dil ve konuşma terapisi yüzde 93,9, elektrik öğretmenliği yüzde 93,2 ve ebelik yüzde 92,4 olarak sıralandı. Ayrıca, aylık ortalama kazancı en yüksek bölümlerin pilotaj, matematik, uçak, kontrol ve otomasyon, gemi makineleri işletme mühendislikleri olduğu belirlendi.

İş Bulma Süresi ve Bölümler

İş bulma süresi en kısa olan lisans bölümleri incelendiğinde; dil ve konuşma terapisi 2,3 ay, tıp 4,2 ay, özel eğitim öğretmenliği 4,2 ay, eczacılık 5,5 ay ve ebelik 7,3 ay olarak sıralandı. Ön lisans bölümleri arasında ise polis meslek eğitimi 2,9 ay, optisyenlik 9 ay, aşçılık 10,7 ay ve sivil havacılık kabin hizmetleri 11,6 ay olarak belirlendi.

Bu veriler, lisans ve ön lisans mezunlarının istihdam durumunu ve iş bulma sürelerini detaylı bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu bilgiler ışığında, mezunların kariyer tercihlerini yaparken daha bilinçli kararlar almaları sağlanabilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir