Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen ‘Akademik Vizyon ve Hedefler Buluşması’ programına katıldı. Yılmaz, Türkiye’de üniversite sayısının son zamanlarda 208’e yükseldiğini belirtti. Bu artışla yükseköğrenime erişimin kolaylaştığına dikkat çeken Yılmaz, üniversitelerin bilgi, kültür ve bilimin tüm illere yayılmasını sağladığını ifade etti.

Üniversitelerin doğu-batı ayrımı yapmadan yaygınlaştırıldığını ve ihtisaslaşma ile akademik performansın desteklendiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye’nin uluslararası öğrenci sayısı bakımından önemli bir konumda olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Türkiye’de 183 binin üzerinde akademisyenin görev yaptığını belirterek, eğitimde cinsiyet eşitliğine önem verdiklerini ve öğretim elemanlarının yüzde 46,4’ünün kadın olduğunu söyledi. Ayrıca, 34 yaş üstü kadınlar ve şehit/gazi yakınları için özel kontenjanlar oluşturulduğunu belirtti.

Yurt yatak kapasitesinin arttırılması ve kalitesinin yükseltilmesinin önemine değinen Yılmaz, Türkiye genelinde yurtların yatak kapasitesinin 991 bine yükseltildiğini ve bu sayının yakın zamanda 1 milyonun üzerine çıkarılacağını açıkladı.

Yükseköğretimde elde edilen başarıların uluslararası düzeyde de teyit edildiğini belirten Yılmaz, Türk üniversitelerinin küresel rekabet gücünü arttırarak daha fazla üniversitenin ilk 500’e girmesini hedeflediklerini ifade etti.

Meslek odaklı eğitim programlarının önemine vurgu yapan Yılmaz, geleceğin meslek ve beceri ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak eğitim programlarının güncellenmesi gerektiğini söyledi. Staj ve işbaşı eğitim modellerinin öğrencilere iş deneyimi kazandıracağını ve çalışma hayatına hazırlayacağını belirtti.

Son olarak, Yılmaz, ‘İş Gücü Uyum Programı’ adlı programdan üniversite öğrencilerinin de faydalanabileceğini açıkladı. Programın, öğrencilere yarı zamanlı çalışma imkanı sunarak iş deneyimi kazanmalarını ve harçlık elde etmelerini sağladığını belirtti.

Programın sonunda, bilim ve teşvik ödülü kazanan öğretim üyelerine ödüllerinin verildiği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir