Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmanın, iki ülke iş çevrelerine yeni işbirlikleri ve ortaklıklar için önemli bir imkan sunduğuna inandığını belirten Erdoğan, ikili ticaret hacminin geçtiğimiz yıl 30 milyar doları aştığını ve ticarette 100 milyar dolarlık ortak hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik büyümesi hakkında da bilgi vererek, son 20 yılda altyapıya 270 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını, ihracatın 20 kattan fazla arttığını ve Türkiye’nin dünya ihracatından aldığı payı ikiye katladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin 2030 yılına kadar yüksek teknoloji yatırımlarının odak noktası haline gelmeyi hedeflediğini söyledi.

Erdoğan ayrıca, Amerika ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaparak, savunma sanayi alanında kısıtlamaların kaldırılmasını ve yeni ortaklıklar kurulmasını istedi. Türk savunma sanayisinin küresel tedarik zincirleri için rakipsiz bir fırsat sunduğunu da dile getirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise, Türkiye’nin ticari ve ekonomik alanda attığı kararlı adımlarla yatırımcılar ve uluslararası şirketler için önemli bir çekim merkezi olmaya devam edeceğini belirtti. Bolat, Türkiye’nin üretim kabiliyeti, küresel pazarla kurduğu güçlü ağı ve iş gücü potansiyeli ile bir ihracat üssü olduğunu vurguladı.

Bakan Bolat ayrıca, dijital ve yeşil dönüşüm sürecindeki politikalarla Türkiye’nin yatırımcılar için daha da avantajlı hale getirildiğini ve Türkiye’nin gelecekte de yatırımcılar için çekici bir merkez olmaya devam edeceğini ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir