Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde Amerikalı ve Türk iş insanları ile bir araya geldi. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin ticari ve ekonomik alanda attığı kararlı adımlarla bugün olduğu gibi gelecekte de yatırımcılar ve uluslararası şirketler için önemli bir çekim merkezi olmaya devam edeceğini belirtti.

Bolat, Türkiye’nin küresel ticaretteki dönüşüm sürecinde sahip olduğu üretim kabiliyeti, güçlü ağı, iş gücü potansiyeli ve tedarik kanallarıyla ihracat üssü olarak öne çıktığını vurguladı. Türkiye’nin dijital ve yeşil dönüşüm sürecindeki politikalarıyla yatırımcılar için avantajlı hale geldiğini belirtti.

Erdoğan’ın Türkiye’de doğrudan yatırım fırsatlarını ve işbirliği olanaklarını anlattığı yuvarlak masa toplantısına da değinen Bolat, Türkiye’nin gelecekte de yatırımcılar için çekim merkezi olmaya devam edeceğini söyledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir