Adana’da gerçekleştirilen 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Orhan Kemal Emek Ödülleri” sahiplerini buldu. Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten ve tiyatro yönetmeni Mazlum Kiper’e ödüller verildi. Ayrıca Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski’ye “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” takdim edildi.

Festival kapsamında 6 kategoride eserler ödüllendirilecek. Festivalin açılış ve ödül töreni Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sanatın insanları birleştiren bir güç olduğunu vurgulayarak, sinemanın insanlığa hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Ödül töreninin ardından Nilüfer konser verdi. Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan ve jüri üyeleri de törende yer aldı.

Diğer yandan, ‘Güzel Aşklar Diyarı’ adlı dizi ilk bölümüyle izleyicileri etkiledi. Dizide Arhan ailesinin Deniz’le evlenme niyetinden vazgeçmemesi ve Lal’ın yaşadığı acılar konu ediliyor.

Ayrıca, ünlü şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat’ın İzmir’de düzenlenen cenaze törenine sanat camiasından çok sayıda isim katıldı. Metin Arolat, 52 yaşında hayatını kaybettikten sonra İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir