Metin Arolat için düzenlenen cenaze töreni, sevenlerini yasa boğdu. İstanbul Teşvikiye Camii’nde gerçekleştirilen törenin ardından Arolat’ın cenazesi, memleketi İzmir’e getirildi. Arolat Ailesi, sanatçının dostları ve sevenleri, Karşıyaka ilçesinde bulunan Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii’nde bir araya geldi. Törene, sanat camiasından Armağan Çağlayan, Işın Karaca, Muharrem Aydın Uğurlular, Gökhan Keser, Özgür Çevik, Alp Kırşan gibi isimler katıldı. Arolat’ın ablası Fatoş Alkan, taziyeleri kabul etti.

Fatoş Alkan, kardeşinin sevilen biri olduğunu vurgulayarak, herkese yardım eden bir insan olduğunu belirtti. Ailesinde kalp rahatsızlığı olmadığını ve Metin Arolat’ın da bu konuda herhangi bir belirti göstermediğini ifade etti. Arolat’ın yakın arkadaşı Armağan Çağlayan ise, cenaze namazında duygusal anlar yaşadı.

Metin Arolat’ın ablası, kardeşinin yaklaşık 4 ay önce yapılan bir sağlık kontrolünde herhangi bir rahatsızlığının olmadığını söyledi. Arolat’ın sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğini ve son dönemde serum almadığını belirtti. Diğer konuşmacılar da Arolat’ı övgüyle anarak, onunla birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Cenaze töreninin ardından Metin Arolat’ın naaşı, alkışlarla uğurlanarak Karşıyaka’da bulunan Örnekköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanat camiası, Metin Arolat’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, onun anısını daima yaşatacaklarını belirttiler.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir