Dmitry Malyshev adındaki yamyam, Rusya-Ukrayna savaşında savaştığı gerekçesiyle cezasının 17 yılının silinmesiyle evine döndü. Malyshev, öldürdüğü üç adamdan birinin kalbini kızartıp yemeden önce sebzelerle pişirdikten sonra hapse atılmıştı. Ayrıca daha önce iki iş adamını makineli tüfekle vurduğu da biliniyor.

36 yaşındaki bu cani, kurbanını tüyler ürperten şekilde parçalayıp, pişirip yediği anları kayda almıştı. Malyshev, soruşturmacılara işlediği kan donduran suçun detaylarını anlatırken şöyle konuşmuştu: “Bir çivi tabancasıyla kafasına birkaç kez vurdum ve kalbini çıkardım. Dilimledim, bir tavaya koyup kızartmaya başladım, sonra yedim.”

Malyshev yamyamlığın dışında, suç çetesinin bir parçası olarak iki kişiyi zalimce öldürmek, haydutluk, hırsızlık ve yasadışı silah ve mühimmat ticareti gibi suçlardan da hüküm giymişti. Rusya-Ukrayna savaşındaki çatışmalarda yaralanmasının ardından evine dönen Malyshev’in, çenesinde ve elinde savaş yaraları olduğu ancak iyileşirse savaşa geri dönme ihtimalinin olduğu belirtiliyor.

Serbest bırakılmasıyla ilgili yayınlanan haberlerden birine yapılan bir yorumda şu ifadeler yer aldı: “Aniden kendinizi onun yanındaki bir bankta bulursanız diye, herkese onun fotoğrafını alıp yanlarında taşımalarını tavsiye ediyorum.”

Bir başkası ise şöyle yazdı: “Bir dahaki sefere kimi yiyecek acaba?” İngiliz basınına göre, savaşta savaşmak üzere serbest bırakılan yüzlerce mahkum, Rus ordusunda görev yaptıktan sonra evlerine döndüklerinde yeni suçlar işledikten sonra yeniden tutuklandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir