Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden ihya ve inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezlerinde sağlam temeller üzerinde, sosyal donatılı yaşam alanları inşa edilirken, yıkıma uğrayan köylerde modern köy konutları yapılıyor.

Bakan Murat Kurum, Hatay’da inşa edilen köy evlerinin görüntülerini paylaşarak devletin güçlü desteğine vurgu yaptı. Yapılan konutlar, depreme dayanıklı, modern ve yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanmış.

Depremin etkilediği 11 ilde bugüne kadar 4.120 köy evi hak sahiplerine teslim edilirken, 105 ilçede 48.274 köy evinin inşası devam ediyor. Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral, yaklaşık 60.000 köy evinin ihalesinin yapıldığını ve yıl sonuna kadar 30.000 köy konutunun teslim edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Oral, köy evleri projelerinde mahremiyete önem verildiğini, kaliteli ve depreme dayanıklı konutlar inşa edildiğini açıkladı. Hedeflerinin afetzede vatandaşları huzurlu, mutlu ve güvenli yuvalara kavuşturmak olduğunu söyledi.

Hatay’da bu yıl sonuna kadar 5.000 köy evinin teslim edilmesi planlanırken, Kırıkhan ilçesi Saylak Mahallesi’nde 76 köy evi tamamlandı. Depremzedeler, modern köy evlerine taşınmaya başladı.

Mahalle muhtarı Ömer Şaday, deprem sonrası köylerindeki evlerin yüzde 70’inin yıkıldığını belirtirken, köyün yeniden inşa sürecini övdü. Necmettin Yüce Uğur ise devletin hızlı ve güçlü desteğine dikkat çekerek yapılan evlerin sağlamlığından ve güvenilirliğinden övgüyle bahsetti.

Depremzede Cemile Yüceuğur, kendini evlerin sağlamlığıyla güvende hissettiğini ve yapılan evlerin kalitesinden memnuniyetini dile getirdi. Evlerin hızlı bir şekilde tamamlanmasından ve kalitesinden övgüyle bahsetti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir