Filistin’deki Çocukların Beyazlayan Saçları

Çocuklar… Parklarda, bahçelerde neşe saçan minikler, yaşları kaç olursa olsun anne-babaları için hep küçükler. Ancak tüm dünyanın aksine Filistin’de çocukların saçı, parklarda oynaması gereken yaşlarda beyazlıyor. 5 yaşında küçük bedenleri, 55 yaşında yetişkin bir insanın saçlarını taşıyor.

Suçlu 1 Yıldır Devam Eden Savaş

Filistin’de çocuklar yaşam mücadelesi veriyor. 23 Nisan’dan bu yana geçen 152 günde binlerce çocuk hayatını kaybetti. Savaşın olduğu bölgede yaşanan her 24 saatin sonunda yeni ölüm haberleri geliyor. Orada çocuklar yaşamıyor, ölüyordu. Gazze’de çocuklar savaşın kanlı yüzünü yaşıyor.

Filistin’de Çocukların Saçlarına Ak Düştü

Han Yunuslu 12 yaşındaki Amir, İsrail’in saldırılarından önce futbolcu olma hayalleri kuruyordu. Ancak savaş onun saçlarını beyazlattı. Benzer şekilde diğer çocuklar da savaşın etkisiyle saçlarını kaybediyor. Kemal Ebu Afaş, ailesinden 20 kişiyi savaşta kaybetti ve saçları beyazladı.

Bir Bomba Bin Çığlık!

Her bombardımanda çığlıklarla yerinden fırlayan çocuklar, yaşadıkları travmaların etkisiyle saçlarını beyazlatıyor. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan Sema Tubayl, saçlarının döküldüğünü fark etti ve yaşadığı korku sebebiyle dışarı çıkamaz hale geldi.

Gazze’deki çocuklar yaşadıkları travmalar sebebiyle saçlarının beyazladığını fark ediyor. Saçlarının beyazlamasının durmasını ve savaştan kurtulmayı bekliyorlar. Uzmanlara göre, çocukların saçlarının beyazlaması yüksek stresten kaynaklanabiliyor. Gazze’deki çocuklar ise her gün zulüm ve ölümle karşı karşıya kalıyor.

Sonuç olarak, Filistin’deki çocuklar yaşadıkları dehşet dolu travmalar sebebiyle saçlarının beyazlamasına şahit oluyor. Savaşın en masumu olan bu çocuklar, her gün yaşadıkları üzüntü ve korkuyla başa çıkmaya çalışıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir