İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askerleri, Batı Şeria’daki Al Jazeera ofisine baskın düzenledi. Al Jazeera’de yer alan haberde, İsrail askerlerinin maskeli ve ağır silahlı olduğu belirtildi. Ayrıca kanalın 45 gün kapatılmasını ve faaliyetlerini durdurmasını ‘emreden’ belge Batı Şeria Haber Şefi Walid al-Omari’ye teslim edildi. Belgede Al Jazeera’nin ‘terörü destekleme ve teşvik etmekle’ suçlandığı da yer aldı.

İsrail hükümeti, Mayıs 2024’te Al Jazeera kanalının ülke içindeki faaliyetlerini durdurmuştu. Al Jazeera haberinde, bu ilk kapatma kararının 45 gün içinde yenilendiği ve Al Jazeera gazetecilerinin hala ülke içinden haber yapamadığı belirtildi. Baskının ardından al-Omari, İsrail askerlerinin ofise neler yapabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yalnızca 4,5 ayda İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile seyahat eden yolcu sayısının 200 bin 186’ya ulaştığını açıkladı. Ayrıca Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda ise açılış tarihinden bugüne kadar 1 milyon 306 bin 159 yolcunun seyahat ettiği belirtildi. Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas hattında Yıldızeli ve Elmadağ istasyonlarının yarın hizmete alınacağını duyurarak, 2 yeni istasyonun gelişini paylaştı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir