Brezilya Yüksek Mahkemesi, X Sosyal Medya Platformunun Yasal Temsilcisine Süre Verdi

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede erişimi engellenen sosyal medya platformu X’in yasal temsilcisine dair belgeler için süre verdi. Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. X, avukat Rachel de Oliveira Villa Nova Conceiçao’yu yasal temsilcisi olarak atadı ve gerekli belgeleri 5 gün içinde sunması istendi.

X’in Brezilya’daki temsilci atanmayı kabul ettiği haberleri 20 Eylül’de basında yer almıştı. Eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkındaki soruşturma kapsamında X’ten veri sağlanmasını ve hesapların engellenmesini talep eden Mahkeme, şirkete temsilci ataması için süre vermişti. Şirketin tanınan sürede temsilci atamaması üzerine erişim engeli getirilmişti.

Elon Musk da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya’daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor.” şeklinde tepki göstermişti. Bu gelişmeler arasında X’in yasal süreçlerle ilgili kararlar alması ve hareket etmesi bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir